IKARIKAR http://www.ikar.sk

 sladké pokušenia bezlepkovej diéty (Tatiana Seredičová)1.3.2010
 

5
 počet hodnotení: 151
prečítané 74492, Komentáre 25

 
Obsah
Obsah
 
 
2 Úvod
 
3 Aké suroviny sú vhodné pre celiatikov?
 
4 Skôr ako začnete pie...
hodnotiť:
hodnotiť
12345

 


Komentáre

Tatiana Lacová24.8.2012
 

Pre všetkých celiatikov, recepty si pripravte s bezlepkovej múky Promix CH špeciál- chlieb, pečivo Promix PK špeciál, na pečivo, palacinky, placky...je vynikajúca aj múka Farina, tieto druhy múk Vám predpíše lekár a vy si ich kúpite s malým doplatkom v lekárni. Skúste si pýtať u gastro lekára alebo v lekárni časopis Celiatica (katalóg výrobkov vhodných pre bezlepkovú dietu). Získate tak prehľad o bezlepkových produktoch, aj o potravinách z obchodov, ktoré sú bezlepkové. Netreba sa báť tejto diety, len ju treba vzorne dodržiavať, prajem Vám všetkým k tomu veľa síl a trpezlivosti pri pečení.

renča22.8.2012
 

Zdravím,
vôbec nie je rozhodujúce členenie knihy, dôležité je, že recepty sú vyskúšané... aj tak sa síce môžu nepodariť :) určite vyskúšam. Mne sa v poslednom čase nedarí upiecť chlieb - nie a nie vyskysnúť.. skúsim ho dať nakysnúť v rúre... možno horúci vzduch mu nepomáha... netuším... všetko dobré

Peter Elena Michael21.2.2012
 

Ak nenapíšete konkrétne značky surovín, múk, droždia, ostatných... tak recepty nepomôžu. Pri striktnej celiakiovej diéte by jej nedodržanie viedlo k zhoršeniu zdravotného stavu, až k jeho priamemu ohrozeniu. Preto uveďte všetko dopodrobna. Inak opäť nebudú mať títo ľudia v rukách nič konkrétne, a mnohí budú musieť hľadať ďalej.

Jana S. 15.11.2011
 

poziadajte spominanu firmu o sponzorstvo a problem s uvadzanim znaciek aj s vydanim knihy mate vyrieseny - ovca zostane cela a vlk si zgustne na fajnovom bezlepkovom dezertiku :-)

Lubica21.10.2010
 

pekny den, aj ja som celiaticka a podporujem vydanie takejto knihy. Aj keby na trhu uz nejaka bola - ved obycajnych kucharok je neurekom, tak preco by sme my celiatici mali zaostavat, vsak:)

mam vsak jednu prosbu. Mozete prosim konkretizovat vo Vasich receptoch, aky typ bezlepkovej muky v konkretnom recepte pouzijete?
Myslim, ze by to dost pomohlo najma zacinajucim celiatikom.
napr ci je to Schaer B alebo C alebo Mantler alebo Promix. Je to dost rozdiel.

Tiez sa chcem spytat, ci by sme autorsky mohli prispiet aj viaceri? v nasej rodine sme styri dospele celiaticky a vsetky rady pecieme a varime. Zivot s celiakiou len zmenil ingrediencie, ale nie chut do varenia ci pecenia.

Povzbuddzujem Vas v tejto praci.

anna17.5.2010
 

zatial som tu knižočku nedostala kupiť,
chcela som si par receptov prekopirovať ale nejde to a ak dám vytlačiť je to take maličke ze potrebujem lupu

Táňa19.4.2010
 

Dobrý deň, prečítala som si reakciu na členenie knihy a názvy kapitol, netuším o čo ide \"tejto autorke\".Plno kníh o pečení má podobné členenie aj názvy kapitol a u takto úzko špecifikovaného okruhu si myslým, že sa inak ani nedá. Pripadá mi to ako nejaké vyrývanie z jej strany.Faktom tiež je ,že kuchárske knihy- bezlepkové od slovenského autora som ešte nevidela na našom trhu, tak prečo by už konečne nemohli mať celiatici slovenskú kuchársku knihu, prečo sa predávajú len české, resp. zahraničné.Nech sa k tomu vyjadrí tá osoba čo osočuje autorku(Seredičovú), ktorá má snahu niečo vytvoriť a zmeniť daný stav! Verím, že knihu podporí viac celiatikov.Veľa úspechov

jana20.4.2010
 

Kde som ja napísala že nemôže byť slovenská kuchárka pre celiatikov? Útočite úplne zbytočne.Ak netušíte o čo ide, nuž si to najprv pozrite a potom sa vyjadrujte. Ja mám doma 18 kuchárok, ani v jednej nie je kapitola Skôr ako začnete a tu zrazu, na jednej stránke, v dvoch knihách, rovno dve rovnaké kapitoly s týmto názvom, to je už náhoda! A k čomu sa to mám teda vyjadriť?

majocka263.4.2010
 

je mi uplne jasne, ze nemozte pouzivat znacky, lenze zial ked napisete stuzovac slahacky a niekto kupi hocijaky, cely bezlepkovy kolac mozete hodit do kosa, kedze v stuzovaci bude psenica. nechcem robit reklamu znacke, ale zial len jedna splna parametre bezlepkovej diety.... napr. ani rum nie je vzhodny pri bezlepkovej diete a este je toho viac..... takze si myslim, ze tu by mali ist taketo veci bokom a pekne by malo byt vypisane aky prasok do peciva alebo aku muku na co pouzit, lebo tak to bude dokonalejsie. bezlepkovu dietu drzime 6 rokov.

tana3.4.2010
 

Viem, ze je to hlupe, ked clovek nevie aku znacku vyrobkov pouzit, ale radsej som tie znacky nekonkretizovala. Vacsinou vsak pouzivam znacku dr.Oetker, ci uz ide o stuzovac slahacky, pudingy, kypriaci prasok alebo puding zlaty klas. Na ceskej stranke www.celiak.cz je uplna databaza vyrobkov pouzivanych v Cechach, ktore su vhodne pri bezlepkovej diete, a vyrobky dr.Oetker na pecenie su urcite vhodné pri celiakii. Muku používam od firmy Novalin znacku PK.

Brona31.3.2010
 

ďakujem. Mám dve dcéry- celiatičky a hoci nemôžu ani mlieko/a výrobky z neho, ktoré sú v týchto receptoch hojne zastúpené/oceňujem myšlienku. Ďakujem že sa venujete pomerne špecifickej cieľovej skupine, pre ktorú niet veľa kuchárok. A že ste sa zamerali práve napečivo a dezerty- ktoré sú obvykle najväčším problémom celiatikov- a vyzerajú \"ako normálne\"- to ocenia iste najmä moje deti, ktoré sa už so svojou inakosťou vyrovnali/hoci majú len 6a4 roky/ ale sú s ňou denne konfrontované. Je pre ne vždy potešujúce, keď aj ony majú niečo lákavé a chutné, o čo sa môžu podeliť s ostatnými bez toho, aby ich ľutovali, čo že to musia jesť,
Rozpísala som sa - trochu pomotane- skrátka- ˇVďaka za inšpirácie.

Michaela31.3.2010
 

Velmi pekne dakujem autorke za super recepty a myslienku pomôctludom s problemom akym je celiakia.Drzim vam palce a dufam ze si budem môct tuto kucharku kupit. dakujem

Jana Križanová30.3.2010
 

Ja body nepotrebujem naháňať,očividne ste si neprečítali poriadne pravidlá, súťaž zajtra nekončí a neohováram vašu knihu.Porovnajme spolu:
-moja kapitola sa volá Skôr ako začnete... a sú v nej rady od pomlčky
vaša kapitola sa volá Skôr ako začnete piecť a sú v nej rady oddelené bodkou
Pri receptoch mám doplňujúce rady označené ako TIP:..., vy tiež.Kto chce, nájde ďalšie podobnosti.
Viac sa k tomu nebudem vyjadrovať.

Jana 30.3.2010
 

Vaša kuchárka má rovnaké členenie, formu obsahu ako Varíme v rodine,dokonca kopíruje názvy niektorých kapitol- to si môže každý rýchlo porovnať. Aj keď je určená pre inú cieľovú skupinu, pripadá mi to nečestné a je to proti pravidlám tejto stránky.

Táňa30.3.2010
 

Ak sa snažíte takýmto hlúpym ohováraním nahnať si nejaké body navyše, to vám už sotva pomôže. Môžem k tomu dodať len toľko, že každá normálna kniha má isté členenie a formu, určite však nie vaše. Moja kuchárka je určená pre celiakiu a venuje sa výhradne zákuskom a dezertom a Vaša je o niečom celkom inom. Napísať nieča takéto deň pred ukončením súťaže je viac ako trápne a zámerné.

Evula21.3.2010
 

Ahoj ja som už chutnala niektoré z receptou a chutili uplne úžasne, vrele odporúčam.Je to skvelá myšlienka a pomoc pre ludí s celiakiou.Ďakujeme autorke.

Táňa18.3.2010
 

Dobrý deň ,ako celiatičku ma nesmierne potešila takáto kuchárska knižka, recepty sú veľmi lákavé a kniha dobre spracovaná. Verím, že vo svojej práci budete pokračovať a napíšete aj ďalšie recepty, ktoré snáď budú aj vydané a budeme si môcť knihu kúpiť. Veľa úspechov

Lacová18.3.2010
 

Ďakujem svojej dcére Táničke, že pre celiatikov(ja mám celiakiu od detstva)a teda aj pre mňa napísala túto úžasnú bezlepkovú kuchárku.Všetky recepty vyskúšala a ja som bola hlavný ochutnávač, za čo jej nesmierne ďakuje môj maškrtný jazýček. Som presvedčená, že vydanie by potešilo mnohých, veď i celiatici denne varia, pečú a sú rovnako maškrtní ako aj ostatní zdraví ľudia.

Ľubica15.3.2010
 

Som nadšená aj za syna ktorý je bezlepkáč, veľmi pekne Vám ďakujeme.

kolenova15.3.2010
 

Velmi pekne dakujeme za super recepty. mam dceru, ktora musi bezlepkovu dietu a sme velmi radi, ze ste to takto krasne napisali.

Prítrská15.3.2010
 

Dobrý deň, chcem sa len opýtať, prečo autorka nekonkretizuje, akú bezlepkovú múku používa na pečenie, je ich veľa druhov aj výrobcov a ja z vlastnej skúsenosti viem, žie nie každá sa hodí práve na všetko, treba skúšať a keď sa koláč nevydarí, je to úprimne ,,dosť,, drahé skúšanie, ktorá múka bude dobrá..... Ale ako maminka celiatičky Vám úprimne ďakujem aj za takúto pomoc.

Táňa15.3.2010
 

Dobrý deň, ohľadne tej múky. Nespomínam ju tam preto, lebo neviem či sa to smie, spomenúť konkrétne nejakú značku múky. Ja na pečenie používam múku PK od firmy Novalim, ale myslím že v podstate je to jedno, len to musí byť múka na zákusky a nie chlebová múka.

celiatička14.3.2010
 

ahojte,mám veľmi rada sladké,a toto su super recepty,veľmi rada ich vyskušam

Beáta14.3.2010
 

Ahoj, to je super taká kuchárka na internete. Doteraz som chodila hlavne na české stránky, ale iste sa nechám inšpirovať aj týmito receptami. Vďaka.

Zajka15.3.2010
 

Je to veľmi dobrý nápad, našla som si tu nové recepty, ktoré určite vyskúšam. Ďakujeme autorke za super myšlienku, myslím, že veľa celiatikov to privíta.

Upozornenie správcu

Napíšte text v rámiku do poľa pod ním. V prípade, že nebude správne vyplnený mail_to_by_send

sec



Návštevník

 

Profil autora

Tatiana Seredičová

O mne

Milujem literatúru, cestovanie, varenie a predovšetkým pečenie.

Moje naj
titepa.blogspot.com

 

Všetky moje diela


 

Projekt

mediálne
podporujú: