IKARIKAR http://www.ikar.sk

 Slovenská kuchyňa po ajurvédsky (Vlasta Košická)11.5.2011
 

5
 počet hodnotení: 2
prečítané 1073, Komentáre 8

 
Úvod
Úvod
 
Moja ajurvédska kuchyňa vznikla len a len vďaka
môjmu manželovi. Takže veľká vďaka  Pavel za to,
že si mi povedal čo ajurvéda je a ešte...
hodnotiť:
hodnotiť
12345

 


Komentáre

Libusa Palesova7.11.2013
 

Budem sa tesit na buduce rady clovek sa uči cely zivot

Ľuboš29.8.2011
 

Ahoj,
priznám sa, ajurvéda ma neoslovila. Je to niečo ako vegetariánska či makrobiotická kuchyňa, len cez iné okuliare. Ale pravdaže, kto chce, nech skúsi.

Chcel som vlastne len jednu poznámku:
Prečo INGREDIENCIE? Je to cudzie, zložité, ťažko vysloviteľné slovo. A pritom je slovenčina tak krásny jazyk!
Máme jednotlivé položky, suroviny, prísady, príchute...
Takto mi to znie cudzo a neosobne. Tým viac, že toto ťažko zrozumiteľné slovo pchajú všetci všade - čokoľvek o varení, či už v tlači alebo v TV, všade je toto odpadu podobné slovo napchaté. :-(

Ľudovít Herman24.5.2011
 

Ak by mi moja (skoro) žena raz začas neupiekla buchty, alebo nenavarila bravčové, pečené knedľu, zahnal by som ju.

vlasta25.5.2011
 

Ajurvéda je liberálna veda. Takže ak prevláda zdravá strava nad nezdravou, kľudne si môžete raz za čas dať hocičo...
aj to pečené bravčové. Váš organizmus to zvládne. Ďakujem za komentár.

Ľubica Bystrická13.5.2011
 

Ak ohrievaná strava je mŕtva, varená je určite živá... Preč so surovými plodmi plnými živých enzýmov a organických minerálov, uvarme ich a zmeňme na anorganické, pre telo takmer nepoužiteľné, veď on si tie potrebné látky vytiahne z našich kostí... hm. Aj keď veľkochovy sú naozaj o strašnom týraní a strašnom strese, neverím, že akýkoľvek tvor, keď ho idú zabiť, neprežíva stres. Ajurvéda asi pre mňa nebude... Ale súhlasím aspoň s tým, že emócie prenášame do jedla pri jeho príprave, aj s tvrdením o hrozbe mikrovlnnej rúry.

vlasta13.5.2011
 

Ohrievaná strava na druhý - tretí deň po uvarení je naozaj mŕtva.Je telu viac škodlivá ako užitočná. Ale primerane tepelne upravená strava/nie vyprážaná, nie varená niekoľko hodín/je telu prospešná. A neviem nič o tom, žeby telo strácalo vitaminy z kostí ak konzumujeme varemé jedlo. A ajurvéda nevylučuje surovú stravu ako takú. Len musí byť konzumovaná oddelene od varenej - je to niečo ako delená strava. Minerály a vitamíny sa dusením, jemným restovaním z jedla nestrácajú - naopak stávajú sa stravitelnejšie. Mám to vyskúšané na vlastnej koži a minerálov a vitamínov mám dostatok...
Ale ďakujem za názor -koľko ľudí, toľko chutí.

Ľubica Bystrická13.5.2011
 

Zabudla som spomenúť, že súhlasím aj s tým, že strava nás zásadným spôsobom ovplyvňuje. Niečo, čo robíme niekoľkokrát denne od narodenia až do smrti nás musí zásadným spôsobom ovplyvňovať. A tie dlhšie pauzy medzi jedlami sú tiež veľmi dôležité. Verím tomu, že len a len stravou sa dá vyliečiť každá choroba. Pohyb, myšlienky, zmysluplná práca, vzťahy... sú nadstavbou. Ale som sa rozpísala...

vlasta13.5.2011
 

No áno, je to pravda čo píšete, ale ja sa v týchto príspevkoch venujem len receptom - teda strave....
ale jasne životospráva je všetko kompletne od a po z.

Upozornenie správcu

Napíšte text v rámiku do poľa pod ním. V prípade, že nebude správne vyplnený mail_to_by_send

sec



Návštevník

 

Profil autora

Vlasta Košická

JA A MOJE SRDCE...
O mne

Moje ja je v mojich básňach,
momentálne roztrhané, divoké,ale krásne.
A vždy pravdivé...

 

Všetky moje diela


 

Projekt

mediálne
podporujú: